PUSHTETI LOKAL

Kryetari

Kryetari i Komunës, m-r Erkan Arifi

kryetari2

Kryetari zgjedhet në zgjedhje të drejtpërdrejta me mandat prej 4 viteve. Kryetari i tanishëm është Erkan Arifi.

U lind, më dt. 19.10.1984, në Kumanovë, ku që nga lindja është me vendbanim të përhershëm në vendlindjen e tij, f.Mateç. Është prind i dy fëmijëve (djalë dhe vajzë), ku përveç tyre bashkëjeton nënkuptohet me gruan dhe dy prindërit.

Shkollën fillore e ka kryer në vendlindje në SH.F.K. ,,Kultura,, f.Mateç, Komuna e Likovës

Shkollën e mesme në SH.M.K. ,,Ismet Jashari,, f.Likovë -Drejtimi gjimnaz i pergjithshëm.

Arsimin e lartë në Universitetin Shtetëror të Tetovës, fakultetin – JURIDIK.

Shkallën e dytë të arsimit të lartë në Univerzitetin FON, fakuleti – Juridik, drejtimi – CIVIL, me çka nënkuptojm se aktualisht ka titullin, MAGJISTËR I SHKENCAVE JURIDIKE.

Është njohës i mirë i programeve të kompjuterit, si : WORD, EXCEL, POWER POINT, INTERNET dhe shumë programeve të tjera të cilët kan të bëjn me funksionimin e administratës shtetërore, etj si dhe njohes i mir i gjuhes maqedone dhe angleze.

Është pjesëmarrës i shumë konferencave dhe trajnimeve të ndryshme, pasi që nga viti 2004 është i punësuar në administratën shtetërore, ku fal punës profesionale dhe përvojës, edhe gjatë konferencave dhe trajnimeve ka marrë shumë çertifikata.

Njëherit, ka qen drejtëpërsëdrejti i kyçur në implementimin e shumë projekteve, ku do veçonim rezultatet e tij, si koordinator gjatë realizimit të mbi 6 projekteve nga Programa IPA – Bashkëpunimi ndërkufitar.

. Kryetari i përfaqëson dhe prezenton intereset e komunës. Për punën e vet kryetari është përgjegjës para qytetarëve të komunës së Likovës në kuadër të kompetencave të tija:

 1. inicion dhe propozon sjellje të dispozitave nga kompetenca e Këshillit të komunës;
 2. inicion dhe propozon sjellje të dispozitave nga kompetenca e Këshillit të komunës;
 3. i siguron kryerjen e punëve të cilat janë të deleguara nga organi drejtues shtetërorë;
 4. e propozon buxhetin vjetor dhe llogarinë përfundimtare të buxhetit të komunës;
 5. e propozon dhe e kryen buxhetin e komunës;
 6. vendos për punë juridike, obligime dhe interese të personave juridik dhe fizik, në pajtim me ligjin;
 7. udhëheq me administratën e komunës;
 8. sjell rregullore për sistematizimin e vendeve të punës të adminstratës komunale;
 9. vendos për punësime, të drejat, kopetencat dhe përgjegjësit për të punësuarit në administratën komunale, nëse ndryshe nuk është e përcaktuar me ligj;
 10. zgjedh drejtor të shërbimeve publike që i ka themeluar komuna, në bazë të konkursit publik;
 11. kryen edhe punë tjera të përcaktuara me ligj dhe me statut.

Kryetari i Komunës së Likovës mund të autorizojë udhëheqës zyrtar të komunës të udhëheq procedurë dhe të vendosë në punët drejtuese, si dhe të nëshkruajë akte.

 Këshilli i Komunës

Anëtarët e Këshillit të Komunës i zgjedhin qytetarët në zgjedhje të drejtëpërdrejta dhe të pavarura me mandat prej katër viteve.Këshilli i komunës sjell vendime në pajtim me kushtetutën dhe ligjet.
Këshilli i Komunës së Likovës ka 19 anëtarë të zgjedhur.
Kryetar i tanishëm i këshillit është z-nj.Lejla Iseni
Mandati i anëtarëve të këshillit zgjatë 4 vite .
Këshilli i komunës i kryen këto punë :

– sjell statutin e komunës;
– sjell rregulloren e këshillit;
– sjell programin për punë;
– sjell buxhetin e komunës dhe llogarinë përfundimtare;
– e përcakton lartësinë e shkallës për tatimet dhe lartësinë e kompensimeve dhe taksave;
– sjell planin gjeneral urbanistik;
– sjell planin detaj urbanistik dhe dokumentacionin urbanistik për vendbanimet në komunë;
– sjell programi për rregullimin e tokës ndërtimore;
– sjell program për mirëmbajtjen e sinjaleve të komunikacionit;
– sjell vendim për rregullimin e regjimit të komunikacionit;
– sjell dispozita nga fusha e e mbrotjes të ambientit jetësor dhe natyrës, zhvillimit lokal e konomik, kulturës, sportit dhe rekreacionit, mbrotjes sociale të fëmijëve, në kuadër të kompetencave të            përcaktuara me ligj të veçantë ose në pajtimme programin nacional;
– sjell program për punimin dhe mirëmbajtjen e rrugëve lokale dhe rrugicave;
– sjell program për ndriçimin publik;
– sjell program për ndërtim, rekonstruim dhe mirëmbajtje të ujësjellësit lokal;
– sjell program për mirëmbajtjen e pastërtisë publike;
– sjell program për mirëmbajtjen dhe shfrytëzimin e parqeve
   dhe sipërfaqeve tjera publike nga rëndësia lokale;
– sjell program për mirëmbajtjen e varrezave;
– sjell program për mirëmbajtjen dhe shfrytëzimin e lumenjve në rajonet e urbanizuara;
– sjell vendim për pastërtinë publike;
– sjell vendim për mënyrën e transportit në trafikun urban dhe ndërurban;
– sjell vendim për mirëmbajtje dhe shfrytëzim të tregjeve publike;
– sjell vendim për mënyrën e përdorimit dhe shfryëzimit të varrezave;
– e rregullun mënyrën e pastrimit të oxhaqeve;
– e rregullon mirëmbajtjen e hapësirave publike për parkim dhe mënyrë e shfrytëzimit të tyre;
– përcakton emra të rrugëve, shesheve, urave dhe objekteve tjerë të infrastrukturës nga rëndësia lokale;
– e përcakton organizimin, sferë veprimin dhe mënyrën e kryerjes të detyrave të administratës komunale, me propozim të kryetarit;
– themelon shërbime publike dhe kryen mbikëqyrje mbi punën e tyre;
– emëron anëtarë të Këshillave drejtuese të shërbimeve publike, të cilat i themelon ;
– miraton program për punë dhe plane financiare për finacimin e shërbimeve publike të cialt i ka themeluar;
– vendos për dhënien e lejes për kryerjen e veprimtarisë nga interesi publikë nga rëndësia lokale në pajtim me ligjin;
– i miraton raportet për punën dhe llogarinë përfundimtare të shërbimeve publike të cilët i ka miratuar;
– vendos për mënyrën e disponimit me pronën e komunës;
– vendos për mënyrën e kryerjes të kontrrollës financiare të buxhetit të komunës , në pajtim me ligjin;
– i zgjedh personat të cilët do të udhëheqin me njësitë rajonale të Ministrisë së punëve të brendshme në komunë, në pajtim me ligjin;
– e shqyrton dhe miraton raportin vjetor për siguri publike në rajonin e komunës së Likovës, të cilin e dorëzon deri te Ministria e Punëve të Brendëshme dhe Avokati i Popullit.
– mund të japë sugjerime personave udhëheqës të njësive rajonale të Ministrisë së Punëve të Brendëshme nga fusha e sigurisë publike dhe sigurisë në trafik;
– zgjedh dhe shkarkon kryetarin e këshillit;
– formon komisione të përhershme dhe të përkohëshme;
– kryen kompetenca të veçanta në pajtim me Ligjin, mbi të mirat nga nevojat e përgjithshëm dhe mbi pasuritë natyrore në rajonin e komunës;
– ndanë mirënjohje dhe dhurata komunale;
– jep mendim për propozim ligjet të cilët i përkasin komunës;
– kryen zgjedhje tjera dhe emrime nga kompetenca e vet;
– sjell edhe akte tjera për punë nga kompetenca e vet;
– kryen edhe punë tjera.

 Këshilli i Komunës së Likovës i ka këto komisione:
– komisioni për financim , buxhet dhe zhvillim ekonomik lokal;
– komisioni për urbanizam, veprimtari komunale, mbrojtje të
mjedisit jetësor;
– komisioni për veprimtari shoqërore;
– komisioni për statut dhe dispozita;
– komisioni për çështje mandatare, zgjedhje dhe emrime

 

Përveç komisionit për çështje mandatare, zgjedhje dhe emrime i cili është i përbërë nga 5 veta të këshillit, të tjerat komisione janë të përbërë nga 5 anëtarë nga të cilët 3 anëtarë janë anëtarë të këshillit dhe 2 të jashtëm.

objekti-komunes
Objekti i Komunës

5 Comments

 • First off I want to say superb blog! I had a quick question that I’d like to ask
  if you do not mind. I was curious to find
  out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.
  I’ve had a tough time clearing my thoughts in getting my ideas out.

  I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to
  15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or
  tips? Appreciate it! 0mniartist asmr

 • Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful.
  I really like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the
  way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to
  keep it sensible. I can’t wait to read far more from you. This is actually a
  terrific website. asmr 0mniartist

 • Wow, fantastic weblog structure! How long have you ever been blogging for?

  you make blogging look easy. The full look of your website is wonderful, as smartly as the content material!

  0mniartist asmr

Leave a comment

Your email address will not be published.